Neem deel aan onze landelijke trainigen en maak je op een concrete manier de theorie en vaardigheden eigen! Meer informatie
Pieternel Dijkstra, Petra Bunnik en Aimee Krikke

Training voor het HBO/WO

4 dagdelen

In het hoger onderwijs is het belangrijk om studenten te trainen om effectief te leren. Studeren aan HBO en  WO stelt veel hogere eisen aan studenten dan de middelbare school. Sommige studenten moeten zelfs, voor het eerst, hun best gaan doen. Ze lopen tegen zichzelf aan omdat ze niet weten hoe ze de grote hoeveelheden studiestof tot zich moeten nemen.  Daar komt bij dat de prestatiedruk flink is toegenomen, door het bindend studieadvies (BSA) en het leenstelsel. Immers, hoe meer studievertraging een student oploopt, hoe groter de studieschuld wordt. Ook voor hogescholen en universiteiten staat het onderwerp studierendement hoog op de agenda. Ook zij zijn gemotiveerd om studenten naar de eindstreep te krijgen.

Aandacht voor leerstrategieën kan daarbij op verschillende manieren vorm krijgen:

  1. In groepen. De docent of studiebegeleider kan, middels allerlei tools en oefeningen, studenten in groepsverband helpen zich de 14 leerstrategieën eigen te maken.
  2. Individueel, bijvoorbeeld als een student vastloopt in de studie. De onderwijsprofessional kan dan helpen bepalen wat er, in het leerproces van de student, niet goed gaat. Die leerstrategieën die de student niet voldoende beheerst kunnen vervolgens met een stukje coaching worden aangeleerd.

In de trainingen en workshops die wij aanbieden wordt, in overleg met de opdrachtgever, bepaald waar de voorkeur naar uitgaat (A, B of beide). In de training wordt er wordt gewerkt met:

  • Het boek Effectiever studeren met leerstrategieën voor het hoger onderwijs 

Data voor deze training zijn: 3 en 16 oktober 2019 in Utrecht en 11 en 24 maart 2020 in Amsterdam

Copyright 2018 © Effectiever leren met leerstrategieën
Download hier de Algemene voorwaarden of lees hier de privacyverklaring voor workshops, cursussen en trainingen Strategie Voor Leren (vallende onder In-Time Coaching)